sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Nasterea: cel mic iese usor, usor. Toata lumea e cu ochii pe el. Stop. Tatal nu a filmat cum trebuie. Fara nastere pe dvd nu e trendy. Se poate relua?
Botezul: obligatoriu n+1 preoti fata de Ioneasca si daca se poate... la manastire. Apa rece. Un pagan mai putin? Poate daca merge chestia cu "ma lepad de satana". La nas.
Apar matusile ciupitoare(I). Saracu' copil. Vor ramane semne!
Nunta: 5 ore la biserica si primarie, neamuri de gradul 64, 93 si 107. Petrecerea.  Apar matusile ciupitoare(II). Vai de cei necasatoriti. Ciupituri si clasica intrebare: "tu esti urmatorul, nu?"  Numaratul banilor. Completarea sumei pana la acoperirea datoriilor. Noaptea nuntii sau... mai bine zis dimineata nuntii. Somn de voie.
Inmormantarea: Sobor de Jedi. Coroana de la vecinu' cu cu care  te-ai batut pentru locul de parcare. Pomana unde toata lumea crede ca e un fel de party. Glume, rasete si multa veselie. Apar matusile ciupitoare(III). De data asta... le ciupim noi si le intrebam, candid: "tu esti urmatoarea, nu?".
Gata.
Pentru eventualii carcotasi: faza cu matusile e adaptarea unui banc.

6 comentarii:

  1. In viata, nu exista decat trei evenimente:nasterea, viata si moarea.
    Omul nu simte cand se naste, sufera cand moare, dar mai ales uita sa traiasca!
    Un mod interesant de a privi lucrurile, amar si ironic

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Buna gluma oricum o iei ... totusi cred ca trebuia sa pui si bancul pentru orice eventualitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ilinca Ioana - in viata de azi cand totul e un vartej in care nu te poti cobori totul tine de alegeri si de ceea ce iti doresti in viata: vrei sa traiesti - traieste dar cu ce? Cerem lucruri mult prea simple si prea putine pe care nu putem sa ni-le permitem in mod normal. Parerea e ca totul nu se reduce la a trai ci si la modul in care facem treaba asta si toti avem o idee diferita despre ceea ce inseamna a ne trai viata. Nu are rost sa vin cu exemple ca as scrie un articol intreg. E foarte corect ca nu alegem noi cand ne nastem sau cand murim ci doar cum traim, dar indiferent de modul ales vom fi judecati de cei din jur ca nu e bine - ca ar fi mai bine modul lor. Totul tine de alegeri si despre cum stim sa respectam alegerile acestea, mai ales cand vine vorba de prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este mult adevar in ceea ce spui, recunosc.
    Cerem lucruri simple, dar in acelasi timp avem calitatea extraordinara de ale complica, incat nici macar noi nu mai stim de unde a inceput.
    Cat despre, a trai,sau sa invatam sa traim, este o alta poveste. In aceste timpuri, omul supravietuieste,uitand sa traiasca, sa se bucure de lucrurile simple, de faptul ca e sanatos, de faptul ca a apucat sa vada un nou rasarit. Poate am eu o alta viziune asupra vieti.Dar ea reflecta, anumite lectii ce le-am primit de la viata, o anumita experienta, capatata in munca cu anumiti oameni, care au primit o sansa mai mica, oameni care nu au avut sansa de a alege.
    Da, totul depinde de alegeri, cum alegem sa fim si ce sa facem sau nu si cum sa ne traim viata.

    RăspundețiȘtergere