luni, 18 octombrie 2010

Categorii si categorisiti

Cand suntem batrani? La 25 de ani, atunci cand te-a incercat cumplit viata?  La 35 de ani, cand ai o idee de cum si cu ce se mananca viata? La 45 de ani, cand iti vezi copiii crescand? La 55 de ani, cand majoritatea viselor ar trebui sa fie deja implinite? La 65 de ani, cand dai sfaturi nepotilor? La 75 de ani, cand impui respect doar prin simpla prezenta? La 85 de ani, cand esti deja o povara pentru cei din jurul tau sau, mai rau, chiar si pentru tine? La 95 de ani, cand ai nevoie de scutece, la fel cu nouazeci-si- ceva de ani in urma? Sau cand consideri tu ca esti asa? Ori, poate, cand iti spun apropiatii? Nu cred ca merge sa folosesti mult-prea-uzitatul: "atunci cand te simti". Si aunci ma intreb: cat o sa mai aiba rabdare cu mine, Maria Sa, Timpul? Si fortand nota : cat o sa am eu rabdare cu El? 

31 de comentarii:

  1. Cred... ca suntem tineri cand iubim... in rest suntem batrani...

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca ai zis intr-o fraza ce m-am strofocat eu sa zic in 9 randuri:D

    RăspundețiȘtergere
  3. ...numai ca nu e vorba de acelasi anonim;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. ...cine este "in eroare"? :(

    RăspundețiȘtergere
  6. era pt Skybax... dar s-a ofticat si a sters:)

    RăspundețiȘtergere
  7. ...of,of, de parca ar mai conta! Oamenii sunt asa cum sunt, insa timpul are doar doua variante: prieten sau dusman. Eu l-am avut doar prieten, oricat de enervant de optimista as fi... Asa ca, oameni buni, aveti grija de timpul vostru!

    RăspundețiȘtergere
  8. adica ai facut tot ce ti-ai propus pana acum?

    RăspundețiȘtergere
  9. ...am facut tot ce mi-a stat in putere, astfel incat sa nu activez regrete; sunt si medici care pun capul pe perna avand constiinta impacata(desi nu sunt medic). Imi lipsesc lucruri si oameni, imi lipsesc oamenii care vor veni, iar asta nu e exces de spirit artistic... DAR...sunt tanar, "doamna"! ("Doamna" spunea Motzu pittis:) )

    RăspundețiȘtergere
  10. ...scuze, initiala era mare, una dintre cele mai mari!

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne cata filozofie pe m2. Deja simt ca nu imi gasesc locul (PS - poate si acum mi se cer explicatii ... ca oricum nu mai conteaza)

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru cei ce nu au facut matematica la viata lor m2 = Metru patrat pentru ca blogul nu ne permite supra-scrierea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pt cei cu facultate umanista: in acest caz se foloseste mp:))

    RăspundețiȘtergere
  14. pentru cei ce corecteaza de fapt e m.p. dar ma rog :P

    RăspundețiȘtergere
  15. ...in M1 am o piatra la rinichi; abia astept s-o scot...asta sigur nu e filisofie. "zophus", in greaca, inseamna intuneric. Si, inca o data ,constat cata diferenta este intre intelepciune si intuneric......

    RăspundețiȘtergere
  16. deci da deja ma depasesc chestiile asa ca ma retrag la lucru

    RăspundețiȘtergere
  17. pt.anomim: daca tot ai pomenit de iubire, poate era mai adecvat sa faci referire la M2(si, asta chiar nu are legatura nici cu "sophia", nici cu "zophus")...ar fi fost mai "la subiect"!

    RăspundețiȘtergere
  18. fiecare cu "interpretarea" lui... fiecare cu "subiectul" lui... o parere trebuie respectata, nu comentata...

    RăspundețiȘtergere
  19. PS: prea multi anonimi aici :))

    RăspundețiȘtergere
  20. "trimiteti un comentariu"...sau sintagma e doar o iluzie optica?!

    RăspundețiȘtergere
  21. in ritmu' asta o sa trebuiasca sa fac forum:))

    RăspundețiȘtergere
  22. :)))) ati luat rinichiul omului si l-ati amestecat cu "intelepciuni" si cu "intunerici"!! Doamne, cata FILOZOFIE!!!! Felicitari! De-ati sti cat de bine se vede de-aici:)))))))) Aproape ca va iubesc;)Pictore, iti mai trebuie piese de teatru?...Sa nu uit: aveti un anonim in minus...dar cine stie cati vor veni de-acum?...

    RăspundețiȘtergere
  23. Iar se discuta pe forma si fondul e uitat in... fundal. Artistul are o nelamurire: nu stie daca timpul trece de la stanga la dreapta sau de sus in jos si voi il amagiti cu suprafete imaginare... Si de parca nu era suficienta "tulburarea" lui, va mai si anonimizati, sa fie amalgamul complet. Macar serializati-va (ie, Anonim1, Anonim2, ...), de dragul coerentei discursului.

    RăspundețiȘtergere
  24. Normal ca stie cat de bine se vede...inchipuie-ti ca,de la el(Pictorul), se vede si mai si...doar e opera lui...arta naiva,as zice:)
    Rinichiul, ce-i drept a picat nevinovat in jocul de-a "ghici cine-i Atena", ca si autoarea postarii, care s-a amestecat si ea in M1,m2,m.p. si alte d'alea(ca de M2 nu cred ca a auzit:))))).
    Dar vorba ei, fiecare cu subiectul lui...ce mai conteaza care-i ala?
    Orest, un "like" pentru tine..dar, am impresia ca,in cazul Pictorului,forma e de multe ori la baza unor dispute(iscate, se pare, de catre el!).Din acest motiv(al discutiei "picante" pe forma)am decis sa intervin...prea multa zbatere pentru a scoate din "zophus" sfanta "intelepciune"...
    P.S.subscriu...mai aveti un anonim in minus.

    RăspundețiȘtergere
  25. dupa aciditatea gratuita si sarcasmul necontrolat... se pare ca am identificat si ultima anonima...

    RăspundețiȘtergere
  26. Deci toata treaba asta e: arunca unul o piatra in apa si 5 nebuni (sau cati suntem) sar o scoata... prefer no more no more no more..

    RăspundețiȘtergere
  27. Si ca sa fiu la obiect ca e 7:27 si e inca intuneric afara: timpul trece PUNCT. De ce? Pai asta sincer e intrebare de cand lumea si pamantul si tot nu s-a aflat de ce. Cand aflati raspunsul sa ma anunti si pe mine ca intre timp ma duc sa face ceva util, de ex. SA IMI TRAIESC VIATA!!!

    RăspundețiȘtergere